She´ll Be We handlar om att göra det MÖJLIGA möjligt. När vi agerar gemensamt i hundratal, kanske tusental, på samma gång – skapar vi grunden för gränslös förändring. Vi kan inte göra allt, men vi kan bidra till de krafter som har rätt kompetens och rätt resurser att lösa specifika problem på olika håll i världen. Den 12/2-15/2 samlar vi in 15 000 kr till Barncancerfonden via Team Rynkeby Stockholm. Vi är stolta över att få vara med på den unika resan som en av våra medlemmar bjudit in till!

Team Rynkeby är ett nordiskt välgörenhetsprojekt vars syfte är att skapa intresse samt samla in pengar till Barncancerfonden. I Sverige finns det sammanlagt 13 lag runt om i landet och SBW-medlemmen Isabell Bylund tillhör Team Stockholm. Hon är med när projektet avslutas med att samtliga lag cyklar till Paris i början på juli, ca 130 mil under 6 dagar, och berättar om sitt engagemang såhär:

Den fysiska utmaningen samt gemenskapen att tillhöra ett lag, då jag sedan 7 års ålder har spelat handboll, gjorde att jag sökte till Team Rynkeby men framförallt att få kunna bidra till något bra. Barncancerfonden har alltid legat mig och min familj varmt om hjärtat då min 6 år äldre bror fick leukemi vid drygt 1 års ålder och sedan ett återfall när han var 5 år. Vår storasyster fick vid 9 års ålder donera benmärg till min bror då hon var den enda som matchade. Eftersom jag inte var född har jag fått dessa år återberättat, men när en nära släkting insjuknade i just leukemi blev jag på riktigt medveten om vad min familj hade gått igenom under åren min bror var sjuk.

Idag mår min bror bra och drabbades inte av några komplikationer efter sin cancer men det är inte alla insjuknade barn som gör det. Idag räddas 80 % av de barn som insjuknar men fortfarande överlever inte vart femte. Mer forskning behövs för att ta reda på varför barn får cancer samt att få fram bättre behandlingsmetoder, så att barnen inte bara överlever utan också kan få leva ett så normalt liv som möjligt efter sjukdomen.”

Att She´ll Be We får möjlighet att göra en insamling där pengarna går oavkortat till Barncancerfonden, via detta unika projekt betyder mycket. Just för att Team Rynkeby gör någonting utöver det vanliga – kombinationen av ett genuint engagemang och styrkan som krävs både mentalt och fysiskt för att nå målet i Paris. Och att varje steg (eller tramp) på vägen, syftar till att generera mer resurser för att rädda VARJE cancerdrabbat barns liv. Den visionen delar vi, och att få vara med på ett hörn som stöttande kraft i era förberedelser och när ni sedan cyklar mot Paris känns betydelsefullt. Vi skriver allihopa under på Isabells avslutande ord och ska göra allt vi kan för att nå målet i dubbel bemärkelse. 

Jag vill bidra till att fler barn räddas och att barncancer blir ett ord som inte längre finns!

(Information om detaljer finns i medlemsgruppen på Facebook, kontaktuppgifter finns i menyn och här nedanför.)