Hjärtligt tack i tusental!

Vårt senaste initiativ, för barnen som föds med hjärtfel är avslutat. Målet på 20 000 kr blev på en vecka 20 780 kr till Hjärtebarnsfonden, med nästan 300 deltagande kvinnor från SBW. Detta berör extra mycket för att det är ett område som just nu inte har haft det mediala ljuset på sig, vilket visar på SBW’s enorma kraft att göra reell skillnad genom något så ”enkelt” som samarbete.

Insatserna går till forskning, hjärtebarnsläger och familjestöd. Tack vare Christina och hennes dotter Elsa fick vi möjlighet att bidra, och de får också avsluta detta projekt med sitt gemensamma tack till alla er som är med och gör detta möjligt.

 

0

Ett tydligt löfte

För första gången på många år har jag gett ett nyårslöfte. I vanliga fall brukar det mest handla om att säga till mig själv och mina nära att vi ska göra så gott vi kan. Fortsätta ta vara på det vi har, försöka förstå våra egna misslyckanden och andras. Njuta så mycket det bara går av det fina, och försöka att förbättra det dåliga om så bara litegrann.

I år lovar jag att ge allt jag kan, för att driva She´ll Be We på ett sådant sätt att det gynnar våra syften och mål. Att agera, våga prova nya vägar, göra något jag aldrig gjort förut för att vi alla ska kunna dela något vi aldrig gjort förut. Det är inte så pretentiöst som det låter, det är helt enkelt en möjlighet för viktig för att bara låta vara. Du är ju här, vi jobbar ju redan tillsammans.

Jag kan inte lova dig perfektion. Några kommer att tycka att det blir för lite personligt här i bloggen, några att det behövs mer fakta. Någon kommer att vilja se fler frekventa insamlingar och initiativ från olika håll. Andra kommer att hålla med mig om att det är viktigt att vi behåller fokus och samsas regelbundet i fördjupade projekt med tydlig bakgrund, mål och uppföljning istället för en strid ström av behov. Vi kommer att justera längs vägen. Vi ska ju göra något nytt nu, visa världen och varandra att vi är kapabla att hålla ihop för hoppet, för ljuset, för solidariteten och en förbannat fin framtid för oss och våra barn och deras barn och alla andras. Med små individuella insatser ska vi skapa stora resultat för dem som behöver. Jag vet att vi kan. Du gör det redan möjligt genom att besöka den här sajten.

Med de orden önskar jag dig en God Ny Början. En del gillar att leva för dagen, jag tycker om att samtidigt ha sikte på imorgon. Där gömmer sig obegränsade möjligheter om vi bara kommer ihåg att kika efter dem.

0

De som aldrig dör

2016 har världen alldeles för tidigt förlorat en lång rad rockikoner som lämnat sina arv i form av oförglömliga låtar. I det här forumet vill jag låta ord som visserligen inte är tonsatta, men ändå väcker glöden inifrån och ut, få en helt egen plats. Carrie Fisher och Debbie Reynolds – mor och dotter i sällskap in i döden. Budskapen ändå mer levande än någonsin. Tack för underhållning, tack för klokhet och galenskap och avtryck för framtiden.

 

0

Målfokus

Varför är det så viktigt med tydliga mål? Varför ska vi samsas under She´ll Be We´s flagg, när engagemanget redan är så stort på våra olika håll idag? Jag ska berätta vad jag tror. Jag tror att ett lag byggs bäst av olikheter, inte ett gäng likadana spjutspetsar. Jag tror att dessa olikheter slutar att vara irritationsmoment, när vi har en tydlig riktning och vet vad vi ska göra ihop. Jag tror också att vi alla har kapacitet att sätta vår prägel på tillvaron och framtiden, men i det stora perspektivet kan det kännas så svårt och ogreppbart att det blir alldeles utmattande. Med mål på vägen, strävar vi stegvis. Då kan vi räcka ut händer och hjälpa varandra framåt, trots att vi inte alltid håller med varandra i minsta detalj eller känsla. Då ser vi ändå vad vi klarar av ihop. Att bota svälten i världen kan ingen av oss göra. Men att hjälpa 100 personer från att hungra ihjäl, det är realistiskt. Ta det gånger 100 eller 1000. Målen blir möjligheterna i greppbar form. Därför är de viktiga. De gånger vi inte når dem, lär vi oss av det också. När vi samarbetar och vet varför, finns det inga hinder för vad vi klarar av. Så har jag jobbat i många år i mitt yrke, och jag är så väldigt glad att ni verkar skriva under på det arbetssättet även här.

Tillsammans för att vi kan.

0

Vår riktning

Här har hårda ord ingen plats, det finns det tillräckligt med runt om oss alla. Här vill vi inte missförstå varandra eller peka på andras tillkortakommanden. Här lyfter vi det som är positivt, ger energi och kraft för förändring. Samtidigt är j a g inte rädd för att möta kritik, andra åsikter eller tankegångar. Jag är lyhörd och vill göra detta tillsammans med just dig. Här där alla är lika värdefulla, oavsett bakgrund eller övriga ingångsvärden. Detta grundas på min 100%-iga vilja att göra She´ll Be We till något gränslöst och beständigt och jag är väldigt beredd på att kämpa dygnet runt för detta. Jag hoppas och tror att du vill göra det med mig, i så stor eller liten utsträckning just du fritt väljer. Att du bjuder in dem du skulle uppskatta att ha med på den här resan. Här är varje droppe avgörande och inga jämförelser sker. För livet, för framtiden och den värld vi och framtida generationer ska finnas i.

Det låter stort och högtravande, men jag skulle vilja hävda att det faktiskt inte behöver vara krångligare än så.

 

0

En låt för livet

Insamlingen till Syriens krigsdrabbade barn har engagerat och förenat människor som tidigare inte hade någon koppling till varandra. Reggae fusion-bandet Gallo Negro bestämde sig för att dedikera sin senaste låt ”Kapten” till Rädda Barnen. Låten handlar om flyktingarnas mardrömslika situation i kampen för att ta sig över Medelhavet, och finns både på Youtube och Spotify. Lyssna och låt dig beröras av musiken med det viktiga budskapet. Tack Gallo Negro, för allt ni gör.